Proza & fictie – mooie teksten die je lezers boeien

Heb je veel fantasie en ideeën maar geen tijd om je verhalen tot een boek of artikel te verwerken? Of is je pen niet vlot genoeg? Dan helpt een getalenteerd schrijver je uit de nood.

IdeoScript schrijft graag je verhalen neer (in het Nederlands en het Engels), op een boeiende en professionele manier. Of we nemen je manuscript onder handen om het vlotter te laten lezen.

Jij vertelt, wij schrijven

Jij levert de inhoud aan (in een van onze vijf talen). Dat kan via vraaggesprekken of je levert ons de nodige achtergrondinformatie. Of we vertrekken van bestaande teksten die je al schreef.

We verwerken het ruwe materiaal tot een vlot lezend geheel. Met jouw regelmatige feedback schaven we de tekst bij tot hij klaar is voor publicatie – al dan niet als ghostwriter.

Proza op aanvraag

Heb je een speciale gelegenheid, en wil je die vieren met iets speciaals. Dan schrijven we graag een gedicht, verhaal of boek op maat. Je kunt geen origineler cadeau bedenken.

Bijvoorbeeld een verhaal over de ontmoeting van je leven, de successtory van je bedrijf, het leven van een typische klant, een verhaal in afleveringen dat past in een campagne,…

Nauwe samenwerking

Jij behoudt de controle en bepaalt de deadlines. We doorlopen samen het proces om vleugels te geven aan je ideeën en om tot een mooi resultaat te komen.

Je kunt daarbij kiezen om per project te betalen, per pagina, per uur of door een deel van de auteursrechten af te staan. We doen je graag een aangepaste offerte.

Referenties redactie

 • BIVV-cases
 • REDactie
 • SALTO
 • Trend Book

 

Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) helpt mee het aantal verkeersdoden op de weg te verminderen met de bekende Go For Zero-campagnes. IdeoScript documenteert deze campagnes in mooie 'cases' om andere communicatiespecialisten te inspireren. (via TomaCom M&BD)

 • Respect 2013: 850 doden, niets mee te maken?
 • BOB 2013: Organiseer je vooraf... Klaar om te bobben!
 • Snelheid 2013: Waarom rij je ze snel?
 • Ervaring 2013: Je eerste 1500 km zijn de gevaarlijkste


>> meer tevreden klanten

 

Rode Kruis Vlaanderen

De Dienst voor het Bloed van Rode Kruis-Vlaanderen lanceerde in 2012 een krantje voor zijn bloeddonoren en stakeholders: het REDactie-krantje. IdeoScript schrijft om de drie maanden deze 8 pagina's vol weetjes over alles wat bij bloeddonaties komt kijken (in opdracht van TomaCom M&BD).

 • Inhoudelijke dossiers over bloed en aanverwanten
 • Interviews met donoren, bloedontvangers en vrijwilligers
 • Nieuwtjes over de verschillende wervingscampagnes

Download ze van www.bloedgevendoetleven.be


>> meer tevreden klanten

 

SALTO-YOUTH Resource Centre network

Tony Geudens werkt sinds 2000 voor het SALTO Inclusion Resource Centre (part-time).

Hij ontwikkelde educatief materiaal voor kansarme jongeren en schreef de volgende pedagogische handleidingen voor internationale jongerenprojecten (in het Engels):


>> meer tevreden klanten

iDC - het Innovatie- & Designcentrum van DesleeClama


DesleeClama is een wereldspeler op het gebied van matrasstoffen. Om hun klanten op een innovatieve manier te steunen bij de productie van matrassen en slaapoplossingen, wilde DesleeClama hen een heus boek cadeau doen waarin de trends in de sector beschreven staan en welke oplossingen DesleeClama hen biedt om hierop in te spelen.

IdeoScript schreef de trends samen in een visionair Trend Book en stoffeerde het met interviews met de regionale managers van DesleeClama (via TomaCom M&BD).


>> meer tevreden klanten