Redactie – boeiend en informatief leesvoer

Bouw een goede relatie op met mensen binnen en buiten je organisatie. Verwen je lezers met artikels die tegelijk onderhoudend, maar toch informatief zijn.

IdeoScript zorgt ervoor dat je teksten ook gelezen worden. Of het nu artikels zijn of nieuwsbrieven, blogs, verhalen, proza, magazines, originele wenskaarten, dossiers of interviews.

Aangename lectuur, tevreden lezers

Heb je geen vlotte pen? Dan helpen we je graag uit de nood. Ga gewoon in zee met een passioneel en professioneel schrijver. Je teksten varen er wel bij. Zo boei je je lezers en bouw je een relatie op met hen.

We stellen de stijl en taal af op het doelpubliek dat je voor ogen hebt en het medium dat je kiest: online of gedrukt, kort of lang, jong of oud, in het Nederlands of het Engels.

Weet wat je wilt zeggen

Met een duidelijke briefing weten we waar je naartoe wilt. Wij doen dan het opzoekingswerk, eventuele interviews en leggen de nodige contacten. Jij hoeft enkel feedback te geven. Eenvoudiger kan niet.

Of als je al teksten hebt die niet zo vlot lezen, dan herschrijven we die graag. We passen bestaande teksten ook aan op maat van bepaalde doelgroepen (hertalen) of taalniveaus (klare taal).

Referenties redactie

 • BIVV-cases
 • REDactie
 • SALTO
 • Trend Book

 

Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) helpt mee het aantal verkeersdoden op de weg te verminderen met de bekende Go For Zero-campagnes. IdeoScript documenteert deze campagnes in mooie 'cases' om andere communicatiespecialisten te inspireren. (via TomaCom M&BD)

 • Respect 2013: 850 doden, niets mee te maken?
 • BOB 2013: Organiseer je vooraf... Klaar om te bobben!
 • Snelheid 2013: Waarom rij je ze snel?
 • Ervaring 2013: Je eerste 1500 km zijn de gevaarlijkste


>> meer tevreden klanten

 

Rode Kruis Vlaanderen

De Dienst voor het Bloed van Rode Kruis-Vlaanderen lanceerde in 2012 een krantje voor zijn bloeddonoren en stakeholders: het REDactie-krantje. IdeoScript schrijft om de drie maanden deze 8 pagina's vol weetjes over alles wat bij bloeddonaties komt kijken (in opdracht van TomaCom M&BD).

 • Inhoudelijke dossiers over bloed en aanverwanten
 • Interviews met donoren, bloedontvangers en vrijwilligers
 • Nieuwtjes over de verschillende wervingscampagnes

Download ze van www.bloedgevendoetleven.be


>> meer tevreden klanten

 

SALTO-YOUTH Resource Centre network

Tony Geudens werkt sinds 2000 voor het SALTO Inclusion Resource Centre (part-time).

Hij ontwikkelde educatief materiaal voor kansarme jongeren en schreef de volgende pedagogische handleidingen voor internationale jongerenprojecten (in het Engels):


>> meer tevreden klanten

iDC - het Innovatie- & Designcentrum van DesleeClama


DesleeClama is een wereldspeler op het gebied van matrasstoffen. Om hun klanten op een innovatieve manier te steunen bij de productie van matrassen en slaapoplossingen, wilde DesleeClama hen een heus boek cadeau doen waarin de trends in de sector beschreven staan en welke oplossingen DesleeClama hen biedt om hierop in te spelen.

IdeoScript schreef de trends samen in een visionair Trend Book en stoffeerde het met interviews met de regionale managers van DesleeClama (via TomaCom M&BD).


>> meer tevreden klanten