Educatief materiaal – vergroot de impact van je werk

Goede teksten en methodieken zorgen ervoor dat jouw ideeën blijven hangen. Met aangenaam pedagogisch en didactisch materiaal leer je jouw doelpubliek echt iets bij.

IdeoScript breekt complexe leerprocessen op in eenvoudige stappen. We werken jouw educatief materiaal uit op een logische en samenhangende manier. In het Nederlands en het Engels.

Methodieken die mensen meetrekken

We ontwikkelen methodieken op maat van je doelgroep en spreken hun taal. Vergroot de efficiëntie van je educatieve interventie met pedagogische instrumenten die aansluiten bij hun interesses. 

Haal meer uit je sensibiliseringscampagnes. Vergroot de impact van je vormingen. Stuur het gedrag van je medewerkers bij, ondersteund door doordacht educatief materiaal.

Pedagogische ondersteuning voor je acties

Met IdeoScript haal je 20 jaar ervaring binnen uit de vormingswereld. We helpen je graag met het uitwerken van vormingen of sensibiliseringsacties, maar ook het ontwikkelen van methodieken.

Daarnaast schrijven we jouw pedagogische handboeken, handleidingen in klare taal, lespakketten, verslagen van conferenties, boeiende museumbijschriften, non-fictie, websites

Referenties redactie

 • BIVV-cases
 • REDactie
 • SALTO
 • Trend Book

 

Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) helpt mee het aantal verkeersdoden op de weg te verminderen met de bekende Go For Zero-campagnes. IdeoScript documenteert deze campagnes in mooie 'cases' om andere communicatiespecialisten te inspireren. (via TomaCom M&BD)

 • Respect 2013: 850 doden, niets mee te maken?
 • BOB 2013: Organiseer je vooraf... Klaar om te bobben!
 • Snelheid 2013: Waarom rij je ze snel?
 • Ervaring 2013: Je eerste 1500 km zijn de gevaarlijkste


>> meer tevreden klanten

 

Rode Kruis Vlaanderen

De Dienst voor het Bloed van Rode Kruis-Vlaanderen lanceerde in 2012 een krantje voor zijn bloeddonoren en stakeholders: het REDactie-krantje. IdeoScript schrijft om de drie maanden deze 8 pagina's vol weetjes over alles wat bij bloeddonaties komt kijken (in opdracht van TomaCom M&BD).

 • Inhoudelijke dossiers over bloed en aanverwanten
 • Interviews met donoren, bloedontvangers en vrijwilligers
 • Nieuwtjes over de verschillende wervingscampagnes

Download ze van www.bloedgevendoetleven.be


>> meer tevreden klanten

 

SALTO-YOUTH Resource Centre network

Tony Geudens werkt sinds 2000 voor het SALTO Inclusion Resource Centre (part-time).

Hij ontwikkelde educatief materiaal voor kansarme jongeren en schreef de volgende pedagogische handleidingen voor internationale jongerenprojecten (in het Engels):


>> meer tevreden klanten

iDC - het Innovatie- & Designcentrum van DesleeClama


DesleeClama is een wereldspeler op het gebied van matrasstoffen. Om hun klanten op een innovatieve manier te steunen bij de productie van matrassen en slaapoplossingen, wilde DesleeClama hen een heus boek cadeau doen waarin de trends in de sector beschreven staan en welke oplossingen DesleeClama hen biedt om hierop in te spelen.

IdeoScript schreef de trends samen in een visionair Trend Book en stoffeerde het met interviews met de regionale managers van DesleeClama (via TomaCom M&BD).


>> meer tevreden klanten