Klare taal – toegankelijke teksten voor iedereen

Hoe moeilijker je tekst, hoe meer lezers afhaken. Dit is zeker waar voor laaggeschoolden of anderstaligen, maar eigenlijk wil niemand zwoegen en zweten om je document te begrijpen.

IdeoScript herschrijft je teksten in klaar en duidelijke taal (Nederlands en Engels), zodat je het breedst mogelijke publiek bereikt. En zo krik je tegelijkertijd je toegankelijk imago op.

Simpel maar niet simplistisch

Waarom moeilijk schrijven als het ook eenvoudig kan? Bouw je tekst logisch op en geef je lezer handvaten om hem gemakkelijk te begrijpen (tussentitels, lijstjes…).

Weg met jargon, ambtenarentaal, moeilijke woorden, afkortingen, vage uitdrukkingen en passiefzinnen… Kap lange zinnen in kortere stukken, zonder er babytaal van te maken.

Teksten met sociale voeling

Je tekst dient niet om je uitgebreide taalkennis tentoon te spreiden. Hij dient om gelezen en begrepen te worden, best door zoveel mogelijk mensen.

IdeoScript wil niemand uitsluiten en schrijft teksten die iedereen kan begrijpen. Of we herschrijven jouw bestaande brieven, websites, brochures enzovoorts volgens de klare-taalregels.

Toegankelijke websites

We testen ook de toegankelijkheid van je website voor mensen met een beperking. Door kleine aanpassingen kunnen blinden en slechtzienden je webpagina ook raadplegen.

Referenties eindredactie

  • EU-trio.be
  • SALTO
  • Simply to Go

 

Belgisch EU-voorzitterschap Jeugd

In 2010 nam België het voorzitterschap van de EU waar. Het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk van de Vlaamse Gemeenschap ging in zee met IdeoScript voor de tekstzorg van de evenementen in het beleidsdomein Jeugd. In het Engels en het Nederlands.


>> meer tevreden klanten

 

SALTO-YOUTH Resource Centre network

Tony Geudens werkt sinds 2000 voor het SALTO Inclusion Resource Centre (part-time).

Hij ontwikkelde educatief materiaal voor kansarme jongeren en schreef de volgende pedagogische handleidingen voor internationale jongerenprojecten (in het Engels):


>> meer tevreden klanten

Simply to Go - Sodexo


Mensen zijn almaar drukker bezet, maar willen toch een kwaliteitsmaaltijd die ze snel mee kunnen grissen naar bureau of naar een volgende vergadering. Daarom voegde Sodexo verse voorverpakte maaltijden en snacks toe aan haar bestaande vestigingen onder de naam 'Simply to Go'.

Om Simply to Go overal identiek uit te rollen, ontwikkelde Sodexo een handleiding voor de uitbaters. IdeoScript nam de ruwe informatie onder handen en maakte er een overzichtelijke gids van met stap-voor-stap instructies. Zo krijgen de klanten op alle verkooppunten de kwaliteit die ze van Sodexo verwachten.


>> meer tevreden klanten