Dossiers & aanvragen – maak je informatie toegankelijk

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lijvige dossiers worden al snel onoverzichtelijk. Investeer daarom in een copywriter die alle informatie gemakkelijk toegankelijk maakt.

Dit is van het grootste belang als je met je dossier of aanvraag geldschieters of overheden moet overtuigen van je zaak. Geef je lezers waar ze naar op zoek zijn.

Gids je lezer door je document

IdeoScript (her)schrijft je dossiers en aanvragen in een overzichtelijke structuur zodat alle informatie gemakkelijk terug te vinden is. In het Nederlands en het Engels.

We gebruiken handvaten die de lezer oriënteren in je tekst: tussentitels, sleutelwoorden in het vet, overzichtelijke lijstjes en duidelijke zinnen die zeggen waar het op staat.

Overtuigende subsidie- en andere aanvragen

We kijken na welke terminologie en doelstellingen je geldschieter gebruikt. Hoe beter je de taal van de financiers spreekt, hoe meer kans maak je om hen te overtuigen.

Doe een beroep op onze ervaring met Europese subsidieaanvragen. We helpen om je project aan de logica van de subsidies of erkenningen aan te passen.

Referenties redactie

 • BIVV-cases
 • REDactie
 • SALTO
 • Trend Book

 

Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) helpt mee het aantal verkeersdoden op de weg te verminderen met de bekende Go For Zero-campagnes. IdeoScript documenteert deze campagnes in mooie 'cases' om andere communicatiespecialisten te inspireren. (via TomaCom M&BD)

 • Respect 2013: 850 doden, niets mee te maken?
 • BOB 2013: Organiseer je vooraf... Klaar om te bobben!
 • Snelheid 2013: Waarom rij je ze snel?
 • Ervaring 2013: Je eerste 1500 km zijn de gevaarlijkste


>> meer tevreden klanten

 

Rode Kruis Vlaanderen

De Dienst voor het Bloed van Rode Kruis-Vlaanderen lanceerde in 2012 een krantje voor zijn bloeddonoren en stakeholders: het REDactie-krantje. IdeoScript schrijft om de drie maanden deze 8 pagina's vol weetjes over alles wat bij bloeddonaties komt kijken (in opdracht van TomaCom M&BD).

 • Inhoudelijke dossiers over bloed en aanverwanten
 • Interviews met donoren, bloedontvangers en vrijwilligers
 • Nieuwtjes over de verschillende wervingscampagnes

Download ze van www.bloedgevendoetleven.be


>> meer tevreden klanten

 

SALTO-YOUTH Resource Centre network

Tony Geudens werkt sinds 2000 voor het SALTO Inclusion Resource Centre (part-time).

Hij ontwikkelde educatief materiaal voor kansarme jongeren en schreef de volgende pedagogische handleidingen voor internationale jongerenprojecten (in het Engels):


>> meer tevreden klanten

iDC - het Innovatie- & Designcentrum van DesleeClama


DesleeClama is een wereldspeler op het gebied van matrasstoffen. Om hun klanten op een innovatieve manier te steunen bij de productie van matrassen en slaapoplossingen, wilde DesleeClama hen een heus boek cadeau doen waarin de trends in de sector beschreven staan en welke oplossingen DesleeClama hen biedt om hierop in te spelen.

IdeoScript schreef de trends samen in een visionair Trend Book en stoffeerde het met interviews met de regionale managers van DesleeClama (via TomaCom M&BD).


>> meer tevreden klanten