Artikels & interviews - laat je magazines opleven

Infotain je medewerkers of klanten met aangenaam en informatief leesvoer. Investeer in je imago en de binding met je doelpubliek via een magazine, nieuwsbrief of blog.

IdeoScript schrijft artikels op maat, of coördineert je hele magazine. We schrijven zowel voor het web als voor gedrukte publicaties, zolang het maar boeiende lectuur is.

Aangepast aan je lezers… en jezelf

Elke doelgroep is anders. Maar ook jij wilt op een bepaalde manier overkomen. We (her)schrijven je artikels (in het Nederlands en het Engels) in de gewenste tone of voice: liever jong, eerder serieus, of grappig?

Jij vraagt, wij schrijven. We doen hiervoor het nodige opzoekingswerk of nemen bestaand materiaal onder handen. Zo heb jij je hoofd en handen vrij voor andere taken. We ghostwriten ook jouw boek.

Klare taal die iedereen verstaat

Heb je een breed doelpubliek? Vermijd jargon en moeilijke taal, waarop je lezer afknapt. IdeoScript (her)schrijft graag jouw publicaties in klare taal.

We maken bovendien het lezen aangenamer met tussentitels, citaten, illustraties en voorbeelden. Zo wordt je magazine effectief gelezen en komt je boodschap goed aan.

Referenties redactie

 • BIVV-cases
 • REDactie
 • SALTO
 • Trend Book

 

Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) helpt mee het aantal verkeersdoden op de weg te verminderen met de bekende Go For Zero-campagnes. IdeoScript documenteert deze campagnes in mooie 'cases' om andere communicatiespecialisten te inspireren. (via TomaCom M&BD)

 • Respect 2013: 850 doden, niets mee te maken?
 • BOB 2013: Organiseer je vooraf... Klaar om te bobben!
 • Snelheid 2013: Waarom rij je ze snel?
 • Ervaring 2013: Je eerste 1500 km zijn de gevaarlijkste


>> meer tevreden klanten

 

Rode Kruis Vlaanderen

De Dienst voor het Bloed van Rode Kruis-Vlaanderen lanceerde in 2012 een krantje voor zijn bloeddonoren en stakeholders: het REDactie-krantje. IdeoScript schrijft om de drie maanden deze 8 pagina's vol weetjes over alles wat bij bloeddonaties komt kijken (in opdracht van TomaCom M&BD).

 • Inhoudelijke dossiers over bloed en aanverwanten
 • Interviews met donoren, bloedontvangers en vrijwilligers
 • Nieuwtjes over de verschillende wervingscampagnes

Download ze van www.bloedgevendoetleven.be


>> meer tevreden klanten

 

SALTO-YOUTH Resource Centre network

Tony Geudens werkt sinds 2000 voor het SALTO Inclusion Resource Centre (part-time).

Hij ontwikkelde educatief materiaal voor kansarme jongeren en schreef de volgende pedagogische handleidingen voor internationale jongerenprojecten (in het Engels):


>> meer tevreden klanten

iDC - het Innovatie- & Designcentrum van DesleeClama


DesleeClama is een wereldspeler op het gebied van matrasstoffen. Om hun klanten op een innovatieve manier te steunen bij de productie van matrassen en slaapoplossingen, wilde DesleeClama hen een heus boek cadeau doen waarin de trends in de sector beschreven staan en welke oplossingen DesleeClama hen biedt om hierop in te spelen.

IdeoScript schreef de trends samen in een visionair Trend Book en stoffeerde het met interviews met de regionale managers van DesleeClama (via TomaCom M&BD).


>> meer tevreden klanten